Voor het bedrijf waar ik werk was ik op zoek naar nieuwe transportbanden. Onze productieomgeving wordt vernieuwd en ik ben samen met een collega verantwoordelijk voor het inkoopproces. We zijn daarom dus op zoek naar de beste materialen voor de beste prijs. Transportbanden worden in onze onderneming gebruikt in de productie, zodat alle producten die we maken op de juiste manier bij de juiste machines terecht komen. Eerder maakten we gebruik van heel ouderwetse transportbanden. Deze deden het wel goed, maar gingen op een gegeven moment toch kapot. Toen we besloten de hele omgeving te moderniseren wilden we ook de transportbanden vervangen. Omdat we al een aantal producten bij Hardick wilden bestellen ben ik eens gaan kijken naar mogelijkheden voor transportbanden. Het bleek dat ze bij Hardick ook transportbanden verkopen, en wel de Kevlar transportband. Deze band onderscheidt zich van andere omdat het materiaal vuilafstotend is en zeer veel trekkracht kan opvangen. De band is dus geschikt om zelfs onder de meest zware condities optimaal te presteren. We besloten eens te informeren naar de mogelijkheden, en het bleek zelfs mogelijk een Kevlar transportband op maat te bestellen. Omdat we met het indelen van de nieuwe productieomgeving wat uitdagingen hadden met de transportband was dit een ideale oplossing. We konden zo de productiehal op de perfecte manier inrichten. We zijn dus niet lang daarna in gesprek gegaan met Hardick over hun Kevlar transportband, en hebben een bestelling geplaatst voor aankomend jaar. Dat kon eenvoudig via de website: hardick.nl.

Kevlar transportband op maat bestellen

Het op maat bestellen van de Kevlar transportband was voor ons dé reden om bij Hardick te bestellen. We waren nog niet eerder een leverancier tegengekomen waarbij we een (Kevlar) transportband op maat konden krijgen. Samen met de productie hebben we gekeken naar de indeling van de hal. Hier en daar hebben we deze nog aangepast en daarna hebben we de bestelling geplaatst. De Kevlar transportband wordt over enkele weken geleverd. We zijn dus nu druk bezig de productiehal klaar te maken voor het installeren van de Kevlar transportband. We hopen natuurlijk dat we de Kevlar transportband in een keer in productie kunnen nemen, maar de opstart van een nieuwe productiefaciliteit is altijd spannend. Er zijn altijd wel zaken die opnieuw geïnstalleerd moeten worden of die nog niet werken. We rekenen er wel op dat het proces een stuk soepeler verloopt met deze nieuwe banden. De technische dienst zal waarschijnlijk veel minder vaak reparaties uit hoeven voeren. Dat is voor ons bedrijfsproces gunstig, want minder storingen betekent ook minder verlies.

Informatie over transportbanden

Via de website van Hardick kun je meer lezen over de Kevlar transportband. Deze bereik je via de volgende link: https://www.hardick.nl/kevlar-transportband/. We hebben niet alleen een Kevlar transportband besteld, maar ook:

  • Krimpbuizen
  • Seal- en staaldraad
  • Lasapparatuur

Het was voor ons bijzonder handig dat we een deel van onze spullen bij een enkele leverancier konden bestellen. Omdat we goede ervaringen hebben met Hardick durfden we het ook aan om hier een flinke investering te doen. Voorheen hebben we eerst monsters opgevraagd van bepaalde spullen en materialen. Nu hebben we dat niet gedaan, maar ik heb het altijd een sympathieke service gevonden dat dat mogelijk is. Hardick levert ook veel materialen van PTFE, een speciaal soort materiaal. Als je daar nog nooit mee hebt gewerkt is het een goed idee daar eens een monster van op te vragen. Dat hoefden we voor de transportband niet te doen, we vertrouwden erop na ons contact met Hardick, dat we een goed product zouden krijgen. Ik ben dan ook benieuwd wat we over een paar weken binnenkrijgen.