Pasgeleden ben ik een eigen bedrijfje begonnen en het loopt allemaal wel redelijk. Het was begonnen als iets onder mijn vrienden- en kennissenkring, maar al snel kreeg ik steeds meer opdrachten. Het is nu echt een klein bedrijfje geworden die ik misschien nog wel wil uitbreiden. Het is niet langer een hobby meer. Laatst bedacht ik me dat bij een bedrijf ook een website hoort zodat mensen mij kunnen opzoeken en zodat ik meer potentiĆ«le klanten kan bereiken via het internet. Omdat ik een startende ondernemer ben heb ik nog niet veel geld te besteden, dus ik besloot om zelf de website in elkaar te zetten. Maar waar moest ik beginnen? Via datact vond ik de hulp installatie WordPress. Ik had vernomen dat je met WordPress relatief eenvoudig websites, blogs en apps kunt ontwikkelen, maar hoe moest ik dit installeren op mijn computer? Dit bleek al lastiger dan gedacht. Gelukkig bood datact mij met hulp installatie WordPress de oplossing. 

In dit artikel zal ik vertellen hoe het mij is gelukt om mijn website te bouwen met behulp van de hulp installatie WordPress via datact en waarom je hier eigenlijk hulp bij nodig hebt, het lijkt toch allemaal zo eenvoudig? 

Waarom hulp installatie WordPress nodig?

Als je zoals ik bent en dus eigenlijk totaal niet handig met computers bent, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie: ach, hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn om een programma op mijn computer te krijgen? Nou, probeer maar eens zoiets als WordPress op je computer te installeren met nul verstand ervan. Dat blijkt lastiger dan gedacht. Als je dat probeert dan weet je dat een beetje hulp installatie WordPress wel van pas kan komen. WordPress is een CMS, dit staat voor Content Management Systeem. Installatie van een CMS kan op verschillende manieren en is vaak niet met een druk op de knop gebeurd. datact biedt daarom gespecialiseerde hulp installatie WordPress. 

Deze hulp installatie WordPress gaat verder dan alleen advisering en hulp aanbieden. Het neemt het installatieproces volledig uit handen zodat je hier zelf geen hinder en vertraging meer van ondervindt. Als je een hostingpakket koop bij datact wordt het gewenste CMS namelijk automatisch geĆÆnstalleerd op jouw computer. 

Hoe gaat dit in zijn werk?

WordPress schijnt dan nog een redelijk gemakkelijk te installeren Content Management Systeem te zijn, maar voor de beginnende gebruiker kan dit nog best een opgave zijn waar veel tijd en moeite in kan gaan zitten. Daarom is de hulp installatie WordPress van datact een uitkomst. Er zijn verschillende manieren om een CMS te installeren:

  • Via een one-click-install
  • Handmatig met gebruik van een FTP-verbinding

De eerste manier is het gemakkelijkst, maar hoewel het klinkt alsof er maar een druk op de knop voor nodig is, blijkt dit in de praktijk toch iets meer handelingen te kosten die niet altijd even logisch zijn. Handmatig installeren via een FTP-verbinding is nog stukken moeilijker. Hierbij is enige handigheid met computers en software en technische kennis wel een vereiste.

Met de hulp installatie WordPress van datact vindt de installatie van het CMS direct plaats na het afronden van de bestelling. Je ontvangt daarna meteen je inleggegevens waarmee je kunt inloggen in het administratiegedeelte van WordPress. Daarnaast ontvang je steeds geautomatiseerde updates van het CMS waardoor de hulp van datact niet eindigt na de installatie. Door deze handige hulp van datact valt er een last van je schouders en hoef je je niet meer met deze moeilijkheden bezig te houden!