Als je gasloos wilt wonen, dan is het een optie om de CV te vervangen of te combineren met een warmtepomp. Via een warmtepomp kun je namelijk water opwarmen en je huis verwarmen. Deze warmtepomp werkt op energie en daardoor kun je de gaskraan thuis dus dichtdraaien. Als je tenminste niet op gas kookt. Mocht je nog op gas koken, dan kun je overwegen om een inductieplaat te kopen. Deze is overigens ook vele malen efficiĆ«nter. Dus niet alleen hoef je dan geen gas meer te gebruiken, maar de hoeveelheid energie die je voor de inductieplaat gebruikt is heel laag. Koken op inductie is verreweg de meest energiezuinige optie. Maar het is dus wel belangrijk dat je weet wat de prijs van een warmtepomp is. Uiteraard ga je besparen op de energierekening als je de gaskraan dicht kan draaien, maar als een warmtepomp duizenden euro’s kost, dan moet je wel goed kijken naar het uiteindelijke voordeel. Als je de kosten er pas over 20 jaar uit hebt, dan is het niet echt de moeite waard natuurlijk. Via de site van thesunshinecompany.nl kun je een handig overzicht raadplegen met alle prijzen. Zo ontdek je snel wat de uiteindelijke prijs van de warmtepomp zal zijn. Het is namelijk zo dat je ook subsidie kunt aanvragen voor een warmtepomp. De overheid wil in 2050 immers dat heel Nederland gasvrij is. Om mensen te stimuleren worden er dus flinke subsidies uitgedeeld. Mocht je overwegen om een warmtepomp te kopen, dan is het dus ook verstandig om naar de prijzen te kijken waar de subsidie reeds van af is getrokken. Zo weet je immers precies wat de prijs van een warmtepomp is en hoeveel jij dient te investeren. Daardoor kun je makkelijker berekenen hoe lang het duurt voordat je de kosten eruit hebt. Je kunt op de site van thesunshinecompany.nl dus precies zien wat voor types warmtepomp je kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan monovalente of bivalente pompen. Of warmtepompen met of zonder boiler. Tevens zie je een overzicht van de verschillende merken waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Elga
  • Nefit
  • Futjitsu

Voor ieder van deze opties kun je een specifieke subsidie krijgen. De subsidie begint bij 1700 euro voor de goedkopere modellen en kan oplopen tot 2300 of meer voor de meer geavanceerde warmtepompen. Dus voordat je overgaat tot de aankoop van een warmtepomp, is het een goed idee om meer informatie op te doen over de prijs van een warmtepomp via de thesunshinecompany.nl.

Kies voor de optie met de beste prijs warmtepomp

Je hebt zelf uiteraard een budget en een woning met een specifiek aantal vierkante meters. Dat betekent dat niet alle opties relevant zijn of mogelijk voor jouw situatie. Kies daarom altijd voor die optie met de prijs warmtepomp die bij jouw woning en budget past.

Neem voor verdere vragen contact op met thesunshinecompany.nl

Mocht je er via de site niet uitkomen, dan kun je uiteraard ook altijd contact opnemen met The Sunshine Company. Overigens kun je via deze winkel niet alleen de prijs van een warmtepomp achterhalen, je kunt de juiste pomp ook meteen bestellen.