Nog nooit waren er zo veel ZZP’ers in Nederland. Mensen besluiten met de kennis die ze in hun carrière hebben opgedaan hun eigen bedrijfje te beginnen om zo hun eigen weg te kunnen gaan en eigen baas te zijn. Maar ook studenten beginnen soms al tijdens of vlak na hun studie met het opstarten van een eigen bedrijf, hoe groot of klein ook. En al die bedrijfjes lopen op een bepaald moment tegen hetzelfde aan: oké, er is een naam bedacht, maar het is nu tijd voor een logo, een website, visitekaartjes en nog veel meer. Ook grotere bedrijven of bedrijven die al langer bestaan zijn om de zoveel tijd toe aan een goede opfrisbeurt. Nog nooit kon grafisch design zich zo snel aanpassen aan de vragen van de maatschappij en het is belangrijk dat bedrijven zich daar bewust van zijn en daar in hun huisstijlen rekening mee houden. Zo’n huisstijl dus, het verzamelwoord van alles wat jouw bedrijf visueel uitstraalt, hoe en waar begin je?

Het kiezen van de maker van jouw grafisch design

Wanneer je op zoek gaat naar een grafisch designer voor je huisstijl moet je met een aantal dingen rekening houden. Ook zijn er zaken die je voor jezelf en je bedrijf heel helder moet hebben om zo de juiste ontwerper voor jouw huisstijl te vinden.

  • Wat is de missie en visie van jouw bedrijf
  • Zorg dat jouw missie concreet is en je het in een paar zinnen kunt uitleggen
  • Sluit wat je ziet in een grafisch design portfolio van een ontwerper
  • Denk eraan dat het grafisch design jouw boodschap uit zal dragen

Heb je al een marketingstrategie, en zo niet, kan deze ontwerper dit voor jou doen? Het is fijn om een mooie huisstijl te hebben maar deze moet mensen ook kunnen bereiken, zowel letterlijk als figuurlijk. Als je hier zelf geen ervaring mee hebt is het goed om dit na te vragen. In hoeverre wil je betrokken zijn bij het ontwerpproces en in hoeverre zal de ontwerper je ook echt betrekken? Dit van tevoren weten kan irritatie voorkomen. Wat wil je allemaal ‘hebben’? Natuurlijk begint het met een logo maar er is nog zo veel meer dan dat zoals:

  • Bedrijfsfilms
  • visitekaartjes
  • websites
  • briefpapier
  • gifts
  • pennen…

Alles om jouw bedrijf zo veel mogelijk bereik te geven. Wat denk je nodig te hebben? Een ontwerpbureau kan je hier natuurlijk bij helpen. 

Nog op zoek?

Ben je nog steeds op zoek naar een bureau dat jouw grafisch design kan maken? Neem eens een kijkje op de website van Studio Olivier, www.studio-olivier.nl/over-ons-grafisch-design. Studio Olivier maakt grafisch design volledig in samenwerking met jou. Je wordt van A tot Z betrokken bij het proces en dat is vooral fijn als je nog nooit eerder grafisch design hebt laten maken. Je bedrijfje is een beetje jouw kindje en dat snappen ze bij Studio Olivier. Het zijn professionals die bovendien samenwerken met professionals zodat jij altijd krijgt wat je in je hoofd had. Of dat nou een website of een prachtig gedrukt visitekaartje is, of een geweldig succesvolle strategie of portretten van je personeel. Wat je ook doet en welk grafisch design ook past bij jouw bedrijf, het is belangrijk om te vertrouwen op de expertise van een ontwerper. Jouw passie voor je bedrijf in combinatie met de kennis en ervaring van de ontwerper zal leiden tot het beste grafisch design en daar is vertrouwen voor nodig. Ik wens jou en je bedrijf veel succes!

Lees meer…